Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»:Νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ.

Ανυποχώρητοι στο δρόμο του αγώνα παραμένουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» που παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Στις 11 το πρωί της Παρασκευής 17 Μάρτη προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει και να εμποδίσει το
παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που παίρνουν και λειτουργούν τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης» χωρίς όμως να προσλαμβάνουν και τους εργαζόμενους που εργάζονταν σε αυτά.
Θυμίζουμε ότι το ΠΔ 178/2002 προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες εκδόθηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος για το συγκεκριμένο ΠΔ και αναμένονταν να σταλεί στις Επιθεωρήσεις Εργασίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.
Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν καθησυχάζει τους εργαζόμενους, αφού όπως καταγγέλλουν, η Επιθεώρηση Εργασίας, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε, αρνήθηκε να παρέμβει όταν την Πέμπτη 16 Μάρτη η «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» γέμιζε με εμπορεύματα για να λειτουργήσει το πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης» στον Αλμυρό Βόλου, χωρίς τους παλιούς εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενημερώσουν πλατιά το λαό και τη νεολαία για τον πολύμηνο αγώνα που δίνουν με μέτωπο σε κυβέρνηση και εργοδότες, την Πέμπτη 16 Μάρτη στελέχη του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), επισκέφθηκαν την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και συζήτησαν με τους φοιτητές.
Στο πλαίσιο ενίσχυσης των πρωτοβουλιών στήριξης του αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων της «Καρυπίδης», η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού προγραμματίζει συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Παρασκευή 24 Μάρτη στις 6 μ.μ., στο κέντρο της Περαίας.