Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΔΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια αύριο, Πέμπτη

Στα δικαστήρια προσέφυγαν, με ασφαλιστικά μέτρα, οι εκπρόσωποι της χρυσαυγίτικης παράταξης μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης να αποκλείσει την κάθοδο του ψηφοδελτίου τους στις εκλογές που θα γίνουν στις 30 Μάρτη.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή
διαταγή που θα επιβάλει τη συμμετοχή τους στις εκλογές, θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη 23 Μάρτη καθώς η κατάθεση των ψηφοδελτίων στην εφορευτική επιτροπή έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μάρτη.
Σε συγκέντρωση στις 10.30 αύριο το πρωί στα δικαστήρια της πόλης για να υπερασπιστούν την απόφαση της γενικής συνέλευσης καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου η ΔΑΣ. Παράλληλα καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές για να βροντοφωνάξουν όλοι μαζί «Έξω οι φασίστες από τα σωματεία».
Οι τέσσερις εκπρόσωποι της παράταξης «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης» στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εμφανίζουν ως διεύθυνση κατοικίας τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ομολογώντας έτσι τη σχέση τους με τη συμμορία των ναζιστών.
Με την προσφυγή τους ζητούν να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις υποψηφιότητας που θα καταθέσουν και σε περίπτωση που αυτό δεν υλοποιηθεί να επιβληθεί στα μέλη του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και ποινή προσωπικής κράτησης.
Θυμίζουμε ότι τα 4 μέλη της Εφορευτικής υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και παρέμεινε ένας, ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ για να φέρει σε πέρας τις εκλογικές διαδικασίες.
Η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ξανατονίζουμε ότι οι χρυσαυγίτες έχουν αποδείξει ότι είναι εχθροί των εργατικών αγώνων και των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Χτυπούν πρωτοπόρους εργάτες, δολοφονούν Έλληνες και μετανάστες εργάτες. Η συμμετοχή τους στα σωματεία αντιβαίνει τις καταστατικές τους διατάξεις. Στα καταστατικά των σωματείων αναφέρεται ότι τα σωματεία παλεύουν να ενώσουν τους εργάτες ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Παλεύουν για τις εργατικές - λαϊκές ελευθερίες, για τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Τι σχέση έχουν μ' αυτά οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της χούντας;
Η συνέλευση των μελών του ΣΕΔΘ αποφάσισε να μη γίνει δεκτό αυτό το ψηφοδέλτιο στις εκλογές, σεβόμενη το καταστατικό του Συλλόγου.
Καλούμε τους εργαζομένους του δήμου σε συγκέντρωση στα δικαστήρια για να υπερασπιστούμε την απόφασή μας. Καλούμε σε συμμετοχή τα εργατικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τη νεολαία να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί έξω οι φασίστες από τα σωματεία. Καμία ανοχή».