Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Συγκέντρωση στα «H&M» ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την Παρασκευή 17 Μάρτη

Με σύνθημα «επιστρέφουμε πίσω τις συμβάσεις της υποταγής και της εξαθλίωσης» η Ένωση Εμπορουπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί σε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της εταιρείας «Η&Μ» στη Τσιμισκή με Κομνηνών, αύριο Παρασκευή 17 Μάρτη, στις 12.00.
Υπενθυμίζεται ότι η πολυεθνική εταιρεία φέρνει νέες,  ατομικές συμβάσεις εργασίας
οι οποίες όπως τονίζει η Ένωση «εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, χειροτερεύουν τους όρους εργασίας και έχουν σαν στόχο να διασφαλίσουν την κερδοφορία της». Κινητοποίηση ενάντια στις νέες απαράδεκτες συμβάσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και στην Αθήνα.
Επίσης αναφέρει:
«Η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, είναι ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους και αποτελεί για εμάς αγώνα επιβίωσης και πεδίο σύγκρουσης και αντιπαράθεσης με την εργοδοσία που τα σχέδια της έχουν να κάνουν με το ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα των συμβάσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν την απαράδεκτη αυτή σύμβαση. Να μην φοβηθούν τις πιέσεις και την τρομοκρατία από την εργοδοσία. Να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να μπουν στη δράση μαζί με το σωματείο για να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.
Αγωνιζόμαστε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας».