Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς:Καμπάνια αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση χρημάτων, ειδών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης

ΑΓΩΝΑΣ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!
Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη» (πρώην «Αρβανιτίδη») συνεχίζουν τον αγώνα τους για 15ο μήνα, ανάμεσα σε σχέδια πωλήσεων, εξαγορών και πτωχεύσεων της εργοδοσίας. Δίνουν καθημερινά τη μάχη για τα δεδουλευμένα και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Παραμένουν απλήρωτοι όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν το βάζουν κάτω. Οι επιχειρηματίες συνεχίζουν τις ενέργειες κάτω από το τραπέζι, προκειμένου να μοιράσουν τα καταστήματα, κόντρα
σε δικαστικές αποφάσεις, προσλαμβάνοντας από τις στρατιές των ανέργων με χαμηλότερες αμοιβές, σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Στο πλευρό των μεγαλεμπόρων βρίσκεται και η κυβέρνηση, που -παρά τις υποκριτικές δηλώσεις των αρμοδίων- καθυστερεί να προχωρήσει σε ενέργειες, που θα διασφαλίζουν τη θέση των εργαζομένων
Παράλληλα, συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζόμενων συμβασιούχων στους δήμους και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η πληρωμή των δεδουλευμένων τους έχει γίνει "μπαλάκι" ανάμεσα στην κυβέρνηση, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους δημάρχους, που παραμένουν απαθείς και σφυρίζουν αδιάφορα. Τέτοια στάση κρατά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Χλευάζουν το δικαίωμα των εργαζομένων στο μεροκάματο, αρνούνται σκόπιμα εδώ και χρόνια τις προσλήψεις, επιδιώκουν να οδηγήσουν κρίσιμους τομείς -όπως είναι η καθαριότητα- σε πλήρη ιδιωτικοποίηση, να τσακίσουν εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται είναι τα άνεργα αδέλφια μας και τα παιδιά μας. Είναι οι γείτονες της διπλανής πόρτας. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε όλοι. Στεκόμαστε στο πλευρό τους. Συμμετέχουμε στην καμπάνια αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση χρημάτων, ειδών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Ήδη υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί, εξώσεις, προβλήματα υγείας, σωστής διατροφής των παιδιών.
  • Συγκεντρώνουμε λάδι, όσπρια, ζυμαρικά και είδη υγιεινής.
  • Ενισχύουμε οικονομικά τις επιτροπές αλληλεγγύης των σωματείων.
Το Σάββατο 1 Απρίλη 11 το πρωί έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής του Δήμου, προχωράμε σε καμπάνια αλληλεγγύης.
Η συγκέντρωση των ειδών αλληλεγγύης θα γίνεται τις ημέρες Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Απρίλη από 7μ.μ. έως 8μ.μ. στο χώρο του συλλόγου Γυναικών  Κυριακίδου 18 με Τραπεζούντος.
Την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 7.00μ.μ. στο σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς, θα γίνει η παράδοση των ειδών αλληλεγγύης και της οικονομικής ενίσχυσης σε αντιπροσωπεία των σωματείων.

ΑΓΩΝΑΣ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!
Παρασκευή 7 Απρίλη, 7μμ, στο Αγ. Βενιζέλου
Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, νέα άγρια φοροληστεία. Παζαρεύουν το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού!

Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς. Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, τη φτώχεια, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν για αυταπάτες και για ανοχή. Κανένας να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση! Οργανώνουμε τον αγώνα, παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δυναμώνουμετην κοινωνική συμμαχία!
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
www.kalamarias.blogspot.com          ------          e-mail: l.e.kalamarias@gmail.com