Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:Πλατιά σύσκεψη για την προετοιμασία του αγωνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς (ΦΩΤΟ)

Ο σχεδιασμός δράσης του ταξικού εργατικού κινήματος στην πορεία προς τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που φέτος είναι αφιερωμένη στην πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συζητήθηκε μέσα από την πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Απρίλη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών σωματείων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, Λαϊκών Επιτροπών, εκπροσώπων της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.
Η συγκέντρωση για την πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη θα γίνει
στις 10 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Η σύσκεψη ξεκίνησε με προβολή βίντεο για τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Εισηγητικά, ο Στράτος Κουρτζανίδης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε ώρα στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Με συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, να οργανωθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων, να προετοιμάζεται η πανελλαδική πανεργατική απεργιακή απάντηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό στην πορεία προς την Πρωτομαγιά, υπογράμμισε πως θα οργανωθεί εβδομάδα δράσης με κύριο περιεχόμενο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εξελίξεις στην περιοχή, δεμένα με την κατάσταση της εργατικής τάξης και τα προβλήματά της σήμερα. Την εβδομάδα 24/4 -  30/4 θα οργανωθούν εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίες, προβολή βίντεο σε διάφορους χώρους. Θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε χώρους με οξυμένα προβλήματα (π.χ. εργαζόμενοι «Καρυπίδη», συμβασιούχοι ΟΤΑ).
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και ενόψει της 9ης του Μάη με έμφαση στον Μάη του '36.
Θα κορυφωθούν με το Φεστιβάλ βαλκανικής, αντιπολεμικής και αντιϊμπεριαλιστικής δράσης Συνδικάτων της Κεντρικής Μακεδονίας που θα γίνει στις 24 - 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ το Σάββατο 24 Ιούνη θα γίνει μαζική αντιπολεμική, αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση εργατικών Συνδικάτων στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης,