Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ:Οι «καλύτερες μέρες» που φέρνει η κυβέρνηση είναι οι χειρότερες της ζωής μας! Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία

Να διαδηλώσουν στους δρόμους μαζί με το λαό στις 17/5, απορρίπτοντας το 4ο μνημόνιο, καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σημειώνοντας:
«Τα πανηγύρια του Τσίπρα για το "κλείσιμο της συμφωνίας που μας σώζει" είναι προκλητικά και θέλουν απάντηση! (...) Οι καλύτερες μέρες που μας φέρνει η κυβέρνηση είναι οι χειρότερες της ζωής μας! 1 στους 3 είναι άνεργος, 1 στους 2 "τυχερούς" νέους που βρήκαν δουλειά μέσα στο 2017 είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς - "χαρτζιλίκι" και, τέλος, 1 στους 2 νέους μένει ακόμα με τους γονείς του!».
Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές: «Να κόψουμε το χαμόγελο στον Τσίπρα που λέει ότι ο λαός τον κατανοεί "επειδή τώρα δεν ξεσηκώνεται"! Μας θέλουν στην άκρη και την απέξω, αναπαράγοντας ότι ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα γιατί φοβούνται τη δύναμη που έχουμε ενωμένοι με το λαό στον αγώνα για τα δικαιώματά μας!».
Και καταλήγει:
«Η ελπίδα είναι στο δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης, πλάι στο εργατικό κίνημα και το λαό, κόντρα στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ!
-- Δυναμώνουμε τους συλλόγους μας, τον αγώνα μας μαζί με το λαό.
-- Συμμετέχουμε στην απεργία με μαζικά φοιτητικά και σπουδαστικά μπλοκ!
-- Συμμετέχουμε στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές των συλλόγων μας, για να δυναμώσει η φωνή της ρήξης και ανατροπής στους συλλόγους, στηρίζοντας τους αγωνιστές υποψήφιους που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ».