Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Οι ταξικές δυνάμεις δεν σκιάζονται από μεθοδεύσεις και απειλές

Στο κενό έπεσε, κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, η προσπάθεια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), να θέσει ζήτημα αποπομπής των δυνάμεων της «Εργατικής Ενότητας» (εκφράζει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) από το προεδρείο του ΕΚΘ.
Χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ, επιχειρήθηκε από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να διαμορφωθεί το πλέγμα
των επιχειρημάτων εκείνων που θα οδηγούσαν σε αποπομπή του ΠΑΜΕ από το προεδρείο, για να ξεμπερδεύουν με τις θέσεις που έχουν κατακτήσει οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο ΕΚΘ.
Οι ταξικές δυνάμεις όλο αυτό το διάστημα αναδεικνύουν και καταγγέλλουν πολύ σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος. Ζητήματα εκτεταμένης νοθείας, διαχείρισης, λειτουργίας του ΕΚΘ εδώ και χρόνια δεν τα νομιμοποιούν με την ψήφο και την υπογραφή τους από τη θέση του γενικού γραμματέα.
Αντίθετα, τα καταγγέλλουν, αξιοποιούν κάθε μορφή για να τα αναδεικνύουν στους εργαζόμενους. Αλλωστε, όλοι όσοι συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ, με αυτές τις θέσεις έχουν βρεθεί στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και άρα και της διοίκησης του ΕΚΘ.
Αυτήν την τίμια στάση αρχών και συνέπειας για τη λειτουργία της μεγαλύτερης δευτεροβάθμιας οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα, την παρουσιάζουν ως εμπόδιο στη λειτουργία, αποδεικνύοντας τι είδους λειτουργία θέλουν για το ΕΚΘ.
Είναι φανερό ότι αυτή η σταθερή, αταλάντευτη στάση ενοχλεί. Η μαζική παρουσία των αγωνιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδωσε μια πρώτη απάντηση.
Πρέπει να ξέρουν όμως ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν σκιάζονται από μεθοδεύσεις και απειλές, θα συνεχίσουν σταθερά στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, κόντρα σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και κόντρα σε όλα τα φαινόμενα εκφυλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα.

902.gr