Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ «EUROMEDICA» ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ:Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα τους

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα Τρίτη 11 Ιούλη οι εργαζόμενοι σε κλινικές του ομίλου «Euromedica» στη Βόρεια Ελλάδα, απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Την Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στον «Κυανό Σταυρό» (κλινική του ομίλου) στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν καθολικά στην τρίωρη στάση εργασίας (6 με 9 το πρωί) και στη συγκέντρωση έξω από την κλινική.
Από σήμερα οι εργαζόμενοι στον «Κυανό Σταυρό» και στην κλινική του ομίλου
στην Κοζάνη προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ στη Γενική Κλινική (Θεσσαλονίκη) προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι, μαζί με το κλαδικό τους Σωματείο, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς η εργοδοσία δεν κατέβαλε μέχρι και τις 7 Ιούλη ένα μισθό και το επίδομα αδείας, όπως είχε δεσμευτεί στις 5 Ιούλη. Τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων από κλινική σε κλινική διαφέρουν, ωστόσο σε κάθε περίπτωση κυμαίνονται από 4 έως και 10 μήνες.
Ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Ιατρείων και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας με ανακοίνωσή του σημειώνει: 
«Οι εργαζόμενοι του ομίλου "Euromedica" βρίσκονται εδώ και 7 συνεχή έτη σε ένα μόνιμο λαβύρινθο χωρίς κανένα διέξοδο. Στα χρόνια αυτά βίωσαν ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, από μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας, το φόβο της ανεργίας όταν δικαιολογημένα απαιτούν τα δεδουλευμένα τους. (...) Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αδιαφορία του κράτους στα προβλήματα των χιλιάδων εργαζομένων, αφού έχουν από καιρό γυρίσει την πλάτη στα προβλήματα του κλάδου μας και ειδικότερα το έντονο και παγιωμένο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας στην Ιδιωτική Υγεία. Οι μάσκες για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά ειδικότερα και της σημερινής, έχουν πέσει, αφού ενώ τους έχει γνωστοποιηθεί το θέμα μετά από παρεμβάσεις στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και με τις τριμερείς συναντήσεις από τον Οκτώβριο του 2015 δεν έδωσαν καμία λύση για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον όμιλο της "Euromedica"».