Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ:Με κινητοποίηση στο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» απέσπασε τη δέσμευση για την εφαρμογή της ΣΣΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» στην πλατεία Καραϊσκάκη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιούλη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, διαμαρτυρόμενο για τη μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 
Κάτω από την πίεση του Συνδικάτου,αντιπροσωπεία του συναντήθηκε με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση, το ταξικό Συνδικάτο απέσπασε τη δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου και ενός εκ των μετόχων του ξενοδοχείου ότι θα εφαρμοστεί η ΣΣΕ. Σύμφωνα με το Συνδικάτο, το «Wyndham Grand Athens» ήταν το μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αθήνα που δεν εφάρμοζε τη ΣΣΕ.
Στην κινητοποίηση, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της απεργίας του κλάδου την Πέμπτη 20 Ιούλη, μέλη του Συνδικάτου κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Απεργούμε Πέμπτη 20 Ιούλη. Θέλουμε συμβάσεις συλλογικές για όλη την Ελλάδα υποχρεωτικές».
Σημειώνεται ότι η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, την Πέμπτη 20 Ιούλη, θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας.