Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αναπάντητα ερωτήματα για τα πυρηνικά στον Άραξο

«Παιχνίδι με τη φωτιά» η προετοιμασία της βάσης για ενδεχόμενη μεταφορά αμερικανικών πυρηνικών όπλων από το Ιντσιρλίκ
  • Συνεχίζεται η ύποπτη, εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά της κυβέρνησης αναφορικά με την καταγγελία του ΚΚΕ ότι στον Αραξο έχουν προχωρήσει η συντήρηση, η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης, μπροστά στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν εκεί αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές, από τη ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ.
  • Αναβαθμισμένες υπηρεσίες αναμένεται να προσφέρει και η βάση της Σούδας, μετά και την πρόσφατη ανανέωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τη χρήση της, καθώς ήδη συζητιέται η «φιλοξενία» Αμερικανών πεζοναυτών από το Ιντσιρλίκ.
  • Τους τελευταίους μήνες, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναζητώντας «διεύρυνση» της συνεργασίας με την Ελλάδα και σε άλλα αντικείμενα, πέραν αυτών που «φιλοξενούνται» στη βάση της Σούδας.
  • Μαζική σύσκεψη χτες στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων και τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και φορέων. Σε ετοιμότητα το εργατικό - λαϊκό κίνημα στην περιοχή να απαντήσει σε αποφάσεις που εμπλέκουν πιο βαθιά τη χώρα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...