Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΣΕΒ:Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και «ζεστό χρήμα» ζητούν οι βιομήχανοι

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και πρόσβαση στη χρηματοδότηση ζητούν οι βιομήχανοι εκτιμώντας ότι «αν δεν ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει υποτονική».
Στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας, ο ΣΕΒ αναφέρει πως «η οικονομία βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς», αλλά επισημαίνει πως «το χρόνιο έλλειμμα
ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία έκθεση του World Economic Forum, που συνεχίζει να επιδεινώνεται λόγω της συνεχιζόμενης υπερφορολόγησης και της αδυναμίας πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, εξακολουθεί να εμποδίζει την ταχύτερη επιστροφή σε ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την πλευρά της προσφοράς».
Ζητά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων υποστηρίζοντας πως «η υπερφορολόγηση αναδεικνύεται πλέον ως το σημαντικότερο εμπόδιο στο επιχειρείν» και προσθέτει πως «η ανάκαμψη μέχρι τώρα βασίστηκε κυρίως στην τόνωση της ζήτησης από το εξωτερικό. Αν δεν ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει υποτονική».