Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

«Πρώτο τραπέζι» η Τοπική Διοίκηση στην κυβερνητική φιέστα

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους με τα απατηλά συνθήματα της «δίκαιης» και «βιώσιμης» ανάπτυξης, σπεύδουν να συνδράμουν οι αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης, ανεξάρτητα από κομματικό φορέα, όπως έδειξε η συμμετοχή και η συμβολή περιφερειαρχών και δημάρχων στα πέντε «αναπτυξιακά» συνέδρια που έχουν γίνει έως τώρα.
Ετσι, η κυβέρνηση, εκτός από Εμπορικά και άλλα Επιμελητήρια, εργοδοτικές ενώσεις και εκπροσώπους του κεφαλαίου,
βρίσκει πρόθυμους «συνομιλητές» και στην Τοπική Διοίκηση, για να περάσει το κλίμα συναίνεσης που επιδιώκει. Το ίδιο ισχύει και με το 6ο «αναπτυξιακό» συνέδριο για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Κομοτηνή.
Αλλωστε, η «συγκολλητική» ουσία υπάρχει και είναι η συστράτευση των δυνάμεων που συγκροτούν τις πλειοψηφίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΠΑΜΘ) και στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της περιοχής στους στόχους του κεφαλαίου για «γεωπολιτική αναβάθμιση», με την αξιοποίηση των λεγόμενων «στρατηγικών πλεονεκτημάτων» της περιοχής.
Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η εισήγηση του προέδρου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ ΑΜ-Θ) στο πρόσφατο ετήσιο τακτικό συνέδριό της (23/10/2017). Σε αυτήν μπορεί να βρει κανείς στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη στρατηγική σύμπλευση της Τοπικής Διοίκησης με την κυβερνητική πολιτική.


Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ