Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:Έχουμε πόλεμο, ενάντια στις αρρώστιες, την αδικία και το κεφάλαιο

Αυτή είναι η αλήθεια για τα δημόσια νοσοκομεία και δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν, για όσους περνούν την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων.
Η γνώση και η επιστήμη αλληλέγγυα με την απόγνωση των ανθρώπων.
Μια πραγματική μάχη, ενάντια στις αρρώστιες, και όχι μόνο, η οποία προκύπτει με χίλιους τρόπους.
Μάχη με τη ζωή, ενάντια στο θάνατο.
Μετά από 9 χρόνια κρίσης, είναι δυνατόν, να έχεις την υγειά σου;
Μήπως τρέφεται ο λαός σωστά και καλά;
Μήπως κοιμάται στη ζεστασιά και στα πούπουλα;

Παντού αναδουλειά, απληρωσιά, χαράτσια, φόροι, ακρίβεια, η εξαθλίωση του λαού είναι ταξικό έργο τέχνης και φέρνει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν τις θηλιές των μνημονίων στο κάδρο της ανάπτυξης. Αυτό το έργο έπρεπε να έχει ο πρωθυπουργός στο γραφείο του και όχι του Κοκκινίδη.
Γονάτισαν τα λαϊκά νοικοκυριά και είναι κοινό μυστικό ότι αυτογιατρευόμαστε μόνοι μας. Πού να βρεθούν χρήματα για την υγεία;
Στους νόμους της αγοράς, το κορυφαίο αγαθό, η υγεία, είναι αντικείμενο κερδοφορίας, άγριας μπίζνας. Ακόμη και πάνω στα νεκροσάβανα του λαού συσσωρεύονται αμύθητα πλούτη.
Το 1% των κηφήνων αρπάζει το 82% του παραγόμενου πλούτου των εργαζομένων παγκοσμίως.
Αυτή η αδικία εκφράζεται και στα δημόσια νοσοκομεία, εκεί, δηλαδή, που γιατροπορεύονται κυρίως η εργατική τάξη και τα παιδιά της.
Αυτή η αδικία δεν προκύπτει από μόνη της, έχει μήτρα που την γεννά και την τρέφει και δεν είναι άλλο από το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο μετατρέπει το αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα.
Άρα και στα δημόσια νοσοκομεία, ισχύουν οι βάρβαροι νόμοι της αγοράς.
Στα δημόσια νοσοκομεία, η ταξική σύγκρουση διεξάγεται σε όλα τα πεδία.
Από τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Από την ελαστική απασχόληση, τις απολύσεις και την απληρωσιά, από τα γιουρούσια των φαρμακοβιομηχάνων, εντέλει, στα δημόσια νοσοκομεία, εκφράζεται η επιβολή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ, που θα οδηγήσουν ό,τι απόμεινε από τη δημόσια δωρεάν Υγεία δώρο στα ταμεία των μονοπωλιακών ομίλων που επιχειρούν στην Υγεία.
Ένας πραγματικός πόλεμος λοιπόν για τη ζωή διεξάγεται στα δημόσια νοσοκομεία. Ορατός παντού. Από τα επείγοντα, στη διάγνωση, στα χειρουργεία, στη θεραπεία, στην περίθαλψη, στην εστίαση, στην καθαριότητα.
Σε κάθε τμήμα, παρά τα προβλήματα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τις δικές του μάχες, παντού.
Μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, το ταξικό κίνημα σε συναγερμό.
Δίνει τη μάχη για την Υγεία, ενάντια στις απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών.
Δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας.
Βγαίνει στο δρόμο και απεργεί, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, που έρχονται σαν καταιγίδα να σαρώσουν κατακτήσεις αιώνων,
Είναι απέναντι στο κεφάλαιο και την απόφαση της κυβέρνησης για μετατροπή των νοσοκομείων  σε «αυτοτελείς μονάδες», δηλαδή επιχειρήσεις, το οποίο κλείνει συμφωνίες και αλώνει το ένα μετά το άλλο τα τμήματα της Υγείας.
Η «ανθρώπινη αξιοπρέπεια της αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί 14.000 απολύσεις στα δημόσια νοσοκομεία, περιλαμβάνοντας όλες τις ειδικότητες, και όλα αυτά εν ονόματι και για το συμφέρον ποιων;
Των εργαζομένων; Ή της καλύτερης περίθαλψης;
Όχι. Πίσω από αυτές τις αποφάσεις, στρώνεται ο δρόμος στο κεφάλαιο και τίποτε άλλο, με την αρωγή μιας καθεστωτικής νομενκλατούρας που ξέσκισε πρώτα την αξιοπρέπεια όσων πραγματικά αισθάνονταν αριστεροί, όπως ξέσκισε σε μία νύχτα και τα μνημόνια!
Η «αριστερά» σας, κύριοι της κυβέρνησης, με απάνθρωπο πρόσωπο, χτίζει, οικοδομεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, εφ' όλης της ύλης και με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς ταλαντεύσεις, αν πρόκειται για το υπέρτατο αγαθό, την υγεία, για τη ζωή.
Δεν έχετε ενδοιασμούς. Νοιάζεστε για το αστικό σύστημα και αυτό νοιάζεται για εσάς.
Αντάμα πάνε αυτά, και αντάμα πάτε, μέχρι που να ετοιμαστούν οι επόμενοι κυβερνητικοί αγωγιάτες που θα σύρουν το κάρο της βαρβαρότητας του αστικού συστήματος, μέχρι που ο λαός θα δώσει την οριστική κλοτσιά στο κάρο της τάξης που υπηρετείτε.
Η μάχη ενάντια στις αρρώστιες, στην αδικία και το κεφάλαιο είναι η μάχη των μαχών για την εργατική τάξη, την οποία οφείλει να κερδίσει για να είναι δυνατή, να επιβάλει τη δική της εξουσία. Οι αγώνες για την Υγεία, είναι αγώνες για τη ζωή δεν είναι εμπόρευμα για τα ράφια των καπιταλιστών.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλο το επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό δυναμικό, εξ αντικειμένου, δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Είναι εργαζόμενοι σαν όλους τους άλλους. Η εργατική τάξη πρωτοπόρα και αλληλέγγυα οραματίζεται και παλεύει για έναν κόσμο, όπου η υγεία θα είναι αυτονόητη, για την ανθρωπιά του πιο σύγχρονου συστήματος Υγείας που οικοδομήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, το σοσιαλισμό.
«Ο καθείς εφ' ω ετάχθη» και όλοι μαζί, σε έναν αγώνα τιτάνιο, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, με το λαό, για το λαό, για το σοσιαλισμό.
Αεροπεζοναύτης (... παντός καιρού)