Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο αύριο Δευτέρα από φοιτητές και μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνουν τη Δευτέρα 16 Απρίλη στις 13.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωλογικού, Δασολογίας και Εικαστικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ στην κινητοποίηση καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.
Στην απόφασή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι τονίζουν πως «Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, άνοιξαν νέο κύκλο αίματος στη Συρία, στους λαούς της περιοχής και απειλούν με έναν
γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες! Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρίας μακελεύεται, κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται».
Σημειώνουν πως «δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας το σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή» και προσθέτουν και απαιτούν «καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων».

Ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία

«Μαθητές και φοιτητές ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον πόλεμο!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης και καλεί στο συλλαλητήριο της Δευτέρας. Υπογραμμίζει πως «αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!!! Ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία! Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Συρία. Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα. Να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το μακελειό. Έχουν μπλέξει για τα καλά τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στη φρίκη του πολέμου για τα συμφέροντα των λίγων, βάζοντας και το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.
Δίνουν δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των πολέμων του ΝΑΤΟ και για το σχολείο και τη ζωή μας λένε πως δεν έχουν φράγκο. Έχουν κάνει την Ελλάδα στρατόπεδο του ΝΑΤΟ για τα δικά τους συμφέροντα.
Τουλάχιστον ένα από τα πλοία που έριξε τους πυραύλους στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου, ξεκίνησε από τη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας στην Κρήτη».