Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών:«Για δες ποιος μιλάει: Ο Καμίνης και ο Μπουτάρης για το άσυλο!!!!»

Με κοινή τους δήλωση εμφανίζονται σαν λαγοί στο παιχνίδι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη ΝΔ που σηκώνει τους τόνους με αφορμή το άσυλο για να κρύψουν τη συμφωνία τους στην αντιλαϊκή πολιτική όπως και στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Όλοι αυτοί τα βάζουν με την "ανομία" στα πανεπιστήμια την ώρα που στηρίζουν τη πολιτική που έχει πετσοκόψει τους κρατικούς προϋπολογισμούς στο 80% με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν υποδομές και προσωπικό για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.
Βγαίνουν στα κανάλια και “κάνουν μαθήματα” για τις δομές και τη λειτουργία του
φοιτητικού κινήματος λες και νοιάζονται για τα δικαιώματά μας αυτοί που θεωρούν “μη επιλέξιμη δαπάνη” την ικανοποίηση των αιτημάτων των Φοιτητικών Συλλόγων για κρατική χρηματοδότηση και δωρεάν σπουδές.
Τους ενοχλεί οι φοιτητές να οργανώνονται και να παλεύουν για τις σπουδές και το μέλλον τους, οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους τους για τα δικαιώματά τους. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν αντιδράσεις, ταυτίζοντας τις αγωνιστικές διεκδικήσεις και δράση των συλλόγων με φαινόμενα εγκληματικότητας ή και με ομάδες που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα.
Την “ελευθερία ιδεών” που υπερασπίζονται, την έδειξαν πριν μια εβδομάδα όταν τρομοκρατούσαν τους συμβασιούχους του δήμου που απέλυσαν, επειδή πάλευαν για το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ενώ την ώρα που φοιτητές κινητοποιούνται ενάντια στα ναρκωτικά και τη διακίνησή τους στα ιδρύματα, η πολιτική τους προωθεί τη ναρκωκουλτούρα μέχρι και στο σημείο στην Αθήνα να δίνουν άδεια για τη διεξαγωγή ναρκωφεστιβάλ.
Η μαζικότητα και η οργάνωση των Φοιτητικών Συλλόγων, η ενίσχυση της γραμμής σύγκρουσης και ανατροπής στο κίνημα με την ενίσχυση του ΜΑΣ είναι η δύναμη στα πανεπιστήμια που μπορεί να τα βάλει με την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, να αποτρέψει την κατάργηση του ασύλου, να ανοίξει δρόμο για το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη δουλειά».