Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:Κινητοποίηση ενάντια στο φακέλωμα από τα ΕΛΠΕ (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευόσμου, έξω από το Δημαρχείο Κορδελιού - Ευόσμου και μαζική εξόρμηση στο λαό της περιοχής, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτέμβρη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας το "φακέλωμα" οργανώσεων, φορέων και προσώπων από τα "Ελληνικά Πετρέλαια" (ΕΛΠΕ). Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου.
Με τα πανό και τα συνθήματά τους, διαδήλωσαν, "Όχι στο σύγχρονο φακέλωμα του λαού"
και κάλεσαν σε "ξεσηκωμό" για να μπει τέρμα στην ασυδοσία των ΕΛΠΕ και κάθε άλλης καπιταλιστικής επιχείρησης.
Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, τα ΕΛΠΕ ανέθεσαν σε εταιρεία έρευνα η οποία αποδείχθηκε πως ισοδυναμεί με έναν τεράστιο μηχανισμό παρακολούθησης και φακελώματος όποιας φωνής θεωρεί ότι τη δυσφημεί, ότι θίγει τα συμφέροντα και την κερδοφορία της. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας συγκεντρώθηκαν στοιχεία για μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τη στάση που τηρούν, για μαζικούς φορείς όπως Συλλόγους Γονέων, σε ένα εγχείρημα που προσιδιάζει στο μοντέλο της δράσης των μυστικών υπηρεσιών.
"Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα επιχειρηματικά κέρδη συνοδεύονται και με αντιδραστικές πρακτικές παρακολούθησης όσων αντιδρούν", καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις ευθύνες της κυβέρνησης, που συμμετέχει ως μέτοχος στα ΕΛΠΕ και την καλεί να σταματήσει να κάνει τον "Πόντιο Πιλάτο" και να πάρει θέση για το ζήτημα. Καλεί το λαό να μην υποχωρήσει στις μεθοδεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και να συνεχίσει τον αγώνα για ποιότητα ζωής σε όλες τις γειτονιές.