Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ιδιαίτερα αυτό της απεργίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη Συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων». Τον τόνο της αποφασιστικής υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα του δικαιώματος στην απεργία, έδωσε η εκδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτέμβρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Συνδικαλιστές από Ομοσπονδίες και σωματεία διαφορετικών κλάδων και χώρων
δουλειάς που πήραν το λόγο, έστειλαν μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως τα σχέδια να βάλουν στο χέρι το δικαίωμα των εργαζομένων να συζητούν, να αποφασίζουν συλλογικά, να οργανώνονται, να κινητοποιούνται και να απεργούν, θα βρουν απέναντί τους ετοιμοπόλεμες τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τόσο μέσα από την εισήγηση που έκανε ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ(δείτε πάνω στο κεντρικό video την ομιλία του Αλέκου Περάκη), όσο και μέσα από τις ομιλίες που ακολούθησαν, μεταφέρθηκε η πείρα από τη δράση των συνδικαλιστών και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Φωτίστηκε η επίμονη προσπάθεια να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης, ο τρόπος δράσης και λειτουργίας των ταξικών συνδικάτων. Αποτυπώθηκαν τα εμπόδια και οι περιορισμοί που θέτουν οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων, οι ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, ο ρόλος των δυνάμεων καταστολής και των δικαστηρίων, η παρέμβαση της εργοδοσίας που αξιοποιεί όλα τα παραπάνω και κάθε άλλο τρόπο που εφευρίσκει για να βάζει "στο γύψο" τις εργατικές διεκδικήσεις.
Στη συζήτηση συνέβαλαν με τις παρεμβάσεις τους νομικοί που ανέδειξαν πλευρές του ρόλου της Δικαιοσύνης στο σημερινό σύστημα αλλά και τη σταδιακή επιδείνωση του νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ. 

902.gr
Το λόγο στην εκδήλωση πήραν ο Γιώργος Μελισάρης, δικηγόρος - εργατολόγος (δείτε εδώ), ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας (δείτε εδώ), η Σόνια Μελανεφίδου, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ), ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος ΠΟΕΕΠ (δείτε εδώ), ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΥΤΕ) (δείτε εδώ), ο Θοδωρής Βαριδάκης, πρόεδρος Συλλόγου σπουδαστών δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ) και ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης(δείτε εδώ).